El projecte s’ha portat a terme gràcies als 120.000 euros que ha subvencionat l’Ajuntament, els 40.000 de la Diputació i la col·laboració de Porcelanosa

La comunitat de Regants de Vila-real ha inaugurat hui el saló d’actes restaurat després de dos anys de reformes. El projecte s’ha pogut portar a terme gràcies al finançament de l’Ajuntament, amb 120.000 euros, la Diputació de Castelló, que ha aportat 40.000 euros, i la col·laboració de Porcelanosa.

La cerimònia ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, el president de la Diputació, José Martí, el president de la Comunitat de Regants, Pascual Broch, i l’alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara, com invitats especials. Durant l’acte s’ha pogut contemplar un espectacle amb llums i música que contava una història junt amb la il·luminació simultània de les pintures.

Amb aquest espectacle s’ha vist la millora en la il·luminació i la restauració de les pintures que daten principis de s. XX. I també la millora de l'accessibilitat de l’entrada fent del saló un lloc accessible per a qualsevol. El president de la Comunitat de Regants ha destacat que “és una entitat viva, oberta a tots els organismes que vulguen usar-lo per a exposicions, actes, jornades… ”. El president ha afirmat que l’objectiu és “fer del saló un lloc per a tots”.

Més enllà de la remodelació, també s’ha ressaltat la llavor dels agricultors: “Aquest immoble no s'entén sense el sector de l'agricultura. Fan una llavor fonamental per al desenvolupament de la localitat”, afirma el president de la Diputació. Martí també ha donat l'enhorabona a tots els membres que han participat en aquesta remodelació: “Ens trobem en una fita històrica per al col·lectiu i el municipi que recupera part de la seua història”.

Aquest saló reformat dona pas a un nou escenari: “Guanyem un espai per al turisme, la cultura i la societat”, comenta l’alcalde de Vila-real. Una declaració que ha anat acompanyada d’una defensa a la sostenibilitat: “La sostenibilitat és una cosa que a la terra valenciana s'ha pogut gestionar per a que no falte i es malgaste”.

L’acte ha comptat amb l'agraïment generalitzat de tots per fer possible que se seguisca mantenint aquesta obra històrica del segle passat. I s’ha deixat la porta oberta per a qui vulga anar a visitar-lo. Els dies 20, 21 i 22 d’abril romandrà obert el saló perquè qualsevol puga anar a veure el manifest de la reina i les dames de la ciutat. I també es mantindran les portes obertes del 12 a 18 de maig.